süt parası nedir, süt parası nasıl alınır, süt parası kaç para, 2014 süt parası kaç para, süt parasını nereden anasıl alabilirim, süt parası almak için gerekli olanlar, süt parası bankaya mı yatıyor, süt parası için istenen belgeler, süt parası ne zaman verilir, süt parası için zaman varmı, süt parası çocuk doğduktan kaç gün sonra veriliyor,Emzirme ödeneği ya da diğer bir deyişle süt parası, ücretli çalışan çocuk sahibi olanları yakından ilgilendiren bir konudur. Bebeği olması halinde sigortalı kadınlara ve eşi çalışmayan sigortalı erkeklere Emzirme ödeneği yani süt parası verilir.
Süt parası her yıl değişen miktarlarda ödenir. 2014 yılı için ise belirtilen süt parası miktarı 103.00 TL'dir. Peki bu süt parası yardımı nasıl ve nereden alınır gibi soruların merak edilmesi üzerine konu ile ilgili bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Süt Parası Almak İçin Gerekli Bilgiler, İstenen Belgeler / Evraklar:Süt Parası Nereden Alınır?Süt parası doğum izni rapor tarihi bittikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT Bank a adınıza yatırılmak suretiyle ödenir. Kimlik Belgenizle PTT Bank şubelerine başvurmanız yeterlidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna şahsen başvuru şart olmamakla birlikte internet üzerinden hastane bildirimlerin uzun sürmesi sebebiyle genellikle Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilir.
Süt Parası Nasıl Alınır?120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olmak şartıyla sigortalı iseniz kendiniz , eşiniz sigortalıysa eşiniz süt parası alabilir. Süt parası genel olarak doğum izni parasıyla birlikte ödenir.
SGK ya giderken yanınızda getirmeniz gereken belgeler:- Evlilik Cüzdanı Fotokopisi,
- Doğum Belgesi,
- Vizite Kağıdı,
- Hastane tarafından Rapor, Doğum Belgesi bilgileriniz işyerinizden çalışma durumu bilgileriniz SGK sistemine işlenmiş olmalıdır. Elinizde varsa bu belgelerin 1 nüshasını yanınızda bulundurmanız yerinde olacaktır.
Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Alo 170 Kayıtdışı İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattına danışabilirsiniz.